Thursday, October 31, 2013

bukan mimpi tapi pasti..

eh.. macam kelakar je tajuk n3 ni.. hahaha (gelak sendiri..)

cikda teruja nak mengorder cheese tart dari Seri Kandi Tanah Jauhar Seri Kandi akibat dari kemengencesan yang tak boleh dibendung apabila melihat gambar dari n3 Kak Zakie .. (kalau tak caya.. sila la tengok.. peghhhhh..!!!)

maka.. cikda pi msg la nombor yang tertera tu kan..walau pun tau dah delivery hanya di sekitar JB. Bila dapat reply msg.. terus bermunge-munge hati ku.. pastu datang pulak idea nak bagi surprise kat kakak ipar cikda (Kak Long). Along cikda kerja sekitar JB so maybe ini lah peluangnya..

maka seterusnya..  pesanan pun dibuat dan temujanji pun dimeterai..

maka lagi.. hasilnya...
 tiba-tiba cikda dapat message dari LINE along cikda .. wahhhhhh...!!! 

dan lagi...




amboi..sakan pulak along cikda nak mengenceskan cikda pulak.. 

alhamdulillah.. walaupun order cikda ni tak le seberapa sangat pada SK kerana kuantiti yg ciput, tapi kesan hasil buatan kasih sayang yg diberi.. ini lah yang cikda dapat.. tiit..tiit (bunyi msg masukk)

" i ve tasted the cookies ok delicious tmakasih ya.. kalau tak ingat high cholesterol habis k long mkn..."


msg ni dari kak long cikda.. wahh.. bermunge-munge lagi perasaan cikda ..hehehhehe..syukur dapat berkongsi rasa sedap ni dgn along sefamily.

Along cikda jugak bagi rasa kat member office dia.. semua kata sedap..n terus call.. (tak tahu la dia org order terus ke.. or just nak tanya dulu.. ) hehhehehe..

apapun.. memang ini la keistimewaan persahabatan di alam maya ni kan.. bak kata kak zakie tu.. 

Along cikda tanya siapa ni.. cikda kata kawan di alam maya .. bahahaha.. (ketawa ikut pesen uncle gedek) - mahap uncle.. macam tersuka pulak trademark uncle gelak.. bahahhahaha.. dan.. yang paling pelik..apa kena mengena uncle dalam topik cikda kali ni... bahaha..

ok.. next projek .. jeng..jeng...

cikda nak order pulak dari sahabat maya cikda yang boleh delivery sekitar putrajaya. dah ada dalam senarai... tungguuuuu....!!!

tapi.. bukan le nak anto kat rumah sahabat maya cikda sekitar putrajaya pulak.. hantar rumah cikda la.. bahahaha.. (siap buat disclaimer siap2..) 

ok.. dah.. babai..
 

33 comments:

  1. bahahaha..sekarang saya pun dah terliur tengok cistat tu.. cis!!

    ReplyDelete
  2. woaaahhh... memang terliur tgk cheese tart tu...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahah..sila telan air lio anda.. kih3..

      Delete
  3. wah..sedap tu Cikda ..kalau yg filled caramel coklat lagi sedap..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..cikda nih suka makan n order.. nak bikin sendiri lom ada nawaitu sawmaghadin.. hehehhe..

      Delete
  4. anak dara akak dok buat mcm2 filling cheese tart tu-coklat,blueberi,stroberi,kiwi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kam.. kalau anak dara sendiri yang bikin memang best kan.. rasa air tangan diaorang masuk ke mulut turun ke hati terus ke perut..

      Delete
  5. sedap cheese tart kan...
    kak ain kalau mkn x cukup setakat 2@3 ketul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi sedap kalau ada org bagi kan.. hehheheh.. cikda tart ni memang feberet jugak lah.. suka makan sampai terbongek2..

      Delete
  6. tgk pun dah tau mmg sedap kan cikda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula KA, lom dapat rasa lagi nih.. hahhaha

      Delete
  7. ahaah..mmg terkejut bila baca tajuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... ?? kalau karangan dapat 1/2 markah je tu pun markah kesian..

      Delete
  8. Ala... apalah salahnya order pastu hantaq kat rumah makchaq pulak...
    makchaq kalau bahasa orang johor sama cam kak long tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaha.. (takut nak komen lebih2.. )

      Delete
  9. Ahahaa.... yg dah rasa aje tahu specialnya tart Seri Kandi tu. Doh dia buat coklat tau bukan macam biasa yg kuning. Filling boleh mintak ikut sukalah - kakak pilih strawberry sebab anak kakak suka strawberry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..akak, saya order semua perasa 1 1 1.. (stawberry, blackforest n red velvet). memang geram ar tgk gambo tu.. pejam mata bayang kan je rasa nya..

      Delete
  10. owh dah lama x rasa... bak lah sini 2,3,4ploh ketoi.... kohkohkoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkoh.. ko batuk2 tu mana boleh makan cheese tart.. hahahah..

      Delete
  11. bg kejutan kat mereka yg disayangi.., bermacam cara tak semestinya hantar bunga atau sms jer..brg makan lg bagus kan cik da. contoh terbaek !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ?? bunga tak boleh makan.. haram.. hahahha..

      Delete
  12. hoi..kegemaran dee ni..bila nak antar? bahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaha.. alamak.. kegemaran semua orang la de.. beratur dulu eh.. ambik nombor...

      Delete
  13. Nak order macaron?
    Nak order cistat?
    Nak order red velvet? pecan heaven cake? choc indulgence?
    Nak order pelbagai jenis talam?
    Order kat wife saya...hahahaha..
    Delivery ke Putrajaya boleh buat...wife saya biasa buat...cuma kos hantar tu ada la..
    kalau self pick up kat Seksyen 7 Shah Alam/ Setia Alam...FOC..:)
    Macaron boleh pos :)
    Gi la check FB wife saya..:P

    https://www.facebook.com/pages/Dreamy-Treat-Macaron-Cakes

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..memang ada dalam senarai pun..tunggu ye.. :)

      Delete
  14. Makanan favourite isteri dan anak perempuan saya tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh..fuh.. nasib baik jauh di sana.. ahahha.. insyaallah kalau ada rezeki ada org meniaga dlm blog area kedah nun..cikda soh delivery kat JA

      Delete
  15. wahhh saya nye fav juga ni!!! nyum nyum

    ReplyDelete
  16. My peberet. Dah lama x makan cistat ni. Nak buat malas. Mengoder je la kojenye.

    ReplyDelete
  17. u...klu nak cistat mabeles, kat area umah i ade...memg sgt mabeles!..i gerenti pas u mkn, kompom u akan oder lagi & lagi & lagi...plus, dekat jee dgn u, kan...bleh laa u mai umah i nnt..hehehehe..

    cikda, miss u a lot!..lama aihhh kita x gosip..

    ReplyDelete
  18. Oooo...ingat nak hantar mai kajang...ehehehe...

    ReplyDelete
  19. wah...nampak sedap tu... terliur pulak... huhuhu

    ReplyDelete