Tuesday, November 19, 2013

Selamat sudah.. berkhatan ..

salam semua,

pheww... lega rasa hati bila Ayis dah selamat berkhatan Sabtu lalu..(16/11/2013).



BERPOSING .. sebelum..
 

paling meriah sebab buat di Masjid besi Putrajaya di bawah anjuran JAKIM dengan kerjasama Hospital Putrajaya dan Jabatan Bomba Putrajaya. Yuran cuma RM60.

Kaedah - laser .. ala-ala buzz light year gitu.. hahaha..
 
acara yang di nanti ..

SEJUK.. bagi kecut.. kih3..


oleh kerana cikda lambat buat pendaftaran.. dapat la nombor 125 dari 150 peserta.. punya la lama nunggu.. nasib baik ayis tak ubah fikiran.. puas dah dia berlari.. main tab.. main kat playground masjid, makan .. punya banyak dan berselera.. kuih karipap 5 ketul.. nasi + ayam kari .. + jajan .. hurmm tak de maknanya la dia nak takut..

BERPOSING .. selepas

akhirnya.. ALHAMDULILLAH ..

LEGA

37 comments:

  1. Tahniah Ayis..selamat menempuh alam bujang..hehe..Budak2 skrg makin berani la Cikda
    Rifqi last year pun guna laser juga..:-)
    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2012/12/alhamdulillahanak-ummi-dah-jadi-anak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela norma.. memang lain dari zaman kita dulu.. wah..hebat la dia.. tak menangis tu.. lagi hebat sebab dapat sijil tak menangis.. memang payah nak dapat sijil di mana2 okeh..

      Delete
    2. dia tu maksud cikda - rifqi lah.. ayis lepas abis ubat bius.. nanges gak... hahaha

      Delete
  2. wah... khatan beramai-ramai yer.. seronoklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Q nak hilang kan rasa takutnya tu..gagah cikda carik khatan beramai2 nih.. nasib baik ada.. :0

      Delete
  3. owhhh..patot laa menyepi lama yee Cik Da..sebok anak teruna nak berkhatan yeee..hehehe....anak sedara kiter pon nak berkhatan jemaat nie...hat sorg darjah 2 thn dpn, hat si adik umo 6 thn thn dpn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ni mak sedara budak yg xcited nih.. kih3..

      Delete
  4. Alhamdulillah. Semoga cepat sembuh luka anak kakak. Ramai-ramai memang seronok, dapat mandi air bomba lagi tu, dapat no 125 pun tak apa, Asal anak sanggup menunggu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq PM, alhamdulillah dah sembuh dah luka dia. Hari pertama lepas abis bius je dia nanges.. masa nan nunggu giliran dia pok pek pok pek mulut dia.. lambatnya mak...

      Delete
  5. Alhamdulillah. Seronok tengok dia happy jer. Anak saya dulu, nangisssss jer. Sian dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. suspen jugak aziela. nanges jugak nih. tapi malam pertama dah boleh tido lena sampai pagi.

      Delete
  6. Mesti mak yang kena jaga kan... sebab abah selalunya kalau tanya bab ni.. mesti entah la.. dah tak ingat macammana..... he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. betula la makchaq, nasib baik kawan saya ada ajar cara2 nak jaga/cuci tempat luka tu. tu yg cepat baik. kalau ikut kepala cikda nih..maw seminggu jugak nak kering.
      kalau tanya paktip pulak..haa mcm yg makchaq cakp tu la.. "dah lupa.." hahahhaha

      Delete
  7. Replies
    1. tq uncle DZ (bg pihak ayis..)
      lepas nih dah tak boleh beli bidaman

      Delete
  8. Wahhh...steady je dia walaupun dah selepas...hehehe...

    ReplyDelete
  9. Zaman sekarang hari ini khatan, es0k dah boleh pergi main2 dgn kawan2. Masa zaman dulu, lepas 2 minggu baru semuanya OK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah.. sehari dah nak main kat luar.. tapi dia lupa jalan masih terbongkok2.. ngilu katanya.. kih3

      Delete
  10. Tak sangka ada lagi khatan beramai-ramai ni. Sebab kadang-kadang orang pegi klinik kejap, pastu balik, dah habis khatan dah. Mesti takde la nervous sangat kalau ramai2 kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uraaa... (hehehe baru belajo bahasa russian dr blog ct)
      lega dah ais tunggu sehingga selesai..kalau dia cabut lari memang naya.. hahaha

      uraaa..!!

      Delete
  11. u, ade whatsapp x?...klu ade, leave me ur number at ezadatul@dca.gov.my ...nnt leh gosiping, deting...hehehehe..

    ReplyDelete
  12. Dah jadi HERO anak ibu ye heee...senyum lebar je..tak sakit lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu JM.. tahan sakit dalam senyum.. posing pesen baru nih.. hehhehehhe

      Delete
  13. ALhamdulillah..dah selamat berkhatan...dah bujang nampak..
    salam kenal..follow sini #61..:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah atie.. hehhe.. pa'e dah khatan belum? mesti suspen kalau belum kan.. kalau sudah.. lega la..

      Delete
  14. selamat sudah ye...seronok berkhatan ramai2 macam tu kan cik da

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah MA.. haa.. MA pun mesti suspen kan nak tunggu hari bersejarah 2 hero tu.. hehehhe

      Delete
  15. Selamat berpantang Ayis sayang.... auntie doakan cepat sembuh. Dah berkhatan tu tanda dah besarlah kan:)

    ReplyDelete
  16. seronok tengok dorang gembira sebelum majlis dimulakan.. ;)

    ReplyDelete
  17. Ank sy br darjh 1. Tgu drjh 4 la kut baru sunat. Buat dgn laser tu camne ek. X luka ke.

    Cikda nanti email sy ye. Nk tny la ttg sunat secara laser ni.

    ReplyDelete
  18. wah... seronok nampaknya berkhatan tu... heheh

    ReplyDelete