Thursday, April 25, 2013

Apaa.??? menang Kereta???

salam semua..

hari ni kan gaji.. apa lagi sibuk la bayo bil sana bil sini..utang kredit kad sila lunaskan dulu ye .. 

tapi bukan tu yg cikda nk cerita..hehhe..  masa tgh drive balik dari bayo bil tu tadi cikda nampak 2-3 keta idaman kalbu lalu depan mata. berhenti sebelah kat traficc light pun mata duk jeling je..
wahai keta..naper la mengancam sangat..?

tgh termenung pikir pasal keta tu cikda terberangan sekejap..bestnya kalau aku menang keta..kan.. hahahahah.keta mcm guilietta ni pun oke..(chewahh .. angan2 tak hengat..)


gambar ni diambil masa Paktir servis AR 159 dia...

eh jangan tak tau abang cikda tahun 2009 penah menang kereta Alfa Romeo 159 dari Petronas.. apa namanya.. Hot Car Cool Cash 2

..amboiii..sengih sampai ke tinga..

bukan main lagi.. sampai terbongkok2 gigil gembira dia ye.. 


 Abang cikda ..Paktir yg baju merah tu..

inilah keretanya..



cikda tumpang gembira dan tumpang naik je la.. pernah jugak drive keta ni sekali.

angan..angan.. eh mana tau jadi kenyataann.. cikda menang keta jugakkan.. bak kata Paktir.. usaha-doa-tawakkal.. bab ni cikda garu kepala la sebab Mesra Kad pun selalu hilang ntah ke mana.. 

Mulai dari hari ini cikda nak tanam azam.. nak menang keta jugak..!!


39 comments:

  1. Haruslah Paktir senyum sampai ke telinga!!!! Kereta AR tu...Saya masa Petronas buat contest tu, mmg gigih seminggu 3-4 kali isi minyak...hahahahahaah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela kan.. mau dia tu tido pun sengih agaknya..ahahha
      emmm.. ikut kata Paktir dia beli jajan, minyak dll budget semua 30hengget sekali beli.. simpan reait isi borang.. betul la usaha tangga tangga kejayaan.

      Delete
  2. manalah tahu angan2 jd kenyataankan... yg penting ada usahanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. cikda pun tgh start kumpul tenaga nak joint contest Petronas yg baru ni.. usaha yg pertama kena gigih isi borang tiap kali beli kt petronas tu..

      Delete
  3. Untungnya Paktir dapat kereta.... nak jugak menang kereta.....tapi makchaq pun 2 x 5 ngan cikda.. kad mesra entah ke mana terbuang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kan makchaq org kata..untung sabut - timbul, untung batu - tenggelam.. kita ni tak tau untung yg mana.. jumpa kad petronas tu pun dah kira untung.. akekekkeke

      Delete
  4. Wahhh... bestnya Cikda. Dalam keluarga kakak belum ada satu pun yg pernah menang dapat kereta. Untunglah Paktir dapar kereta free gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kakzakie, memang bertuah sungguh Paktir ni. tah apa ilmu dia pakai ni.. hehehe.. cikda ni kalau dapat beskal pun dah suka tak terkira..apa lagi keta..kalah sengih Paktir tu agaknya..

      Delete
  5. Salam kenal juga.. :D
    Wah..bestnya kalau impian tu jd kenyataan kan..Yalah sape tau satu hari betul2 menang ker.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. rezeki Allah tu kita tak tahu..tapi yg penting usaha kena istiqamah.. doa jgn lupa.. jom kita start pasang angan2 .. :)

      Delete
  6. Salam Cik Da..

    haishh memasang angan-angan adalah indah.
    nisah pun selalu berangan, tp berangan nak ade rumah yg berkonsepkan kampung moden heheh. mana tahu rezeki nanti, bolelah menang keta ye.

    >> terima kasih berkunjung ke teratak nisah, terima kasih memberi kata-kata semangat. (^_~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting berangan...hehhehe..walaupun cikda selalu berangan lain jadi lain..wahahaha

      yelah cikda doakan apa yg nisah idamkan tercapai.. rezeki tu dlm macam2 bentuk kan..

      Nisah selamat Maju jaya..yg penting kena amalkan muka tempe..hahahaha

      Delete
  7. Dulu JR suka masuk pertandingan yg ada dlm paper. Mcm2 hadiah pernah dpt. Paling mahal ialah jam Tag Heuer yg berharga kira2 RM7,000. Tapi kereta tak pernah dpt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh.. tu kira hebat tu.. ada org yg memang kalau masuk peraduan apa2 mesti sangkut punya lah.. paling2 hadiah saguhati.. hehehhe..bila cabutan bertuah, mesti nama dia ada menang..

      Delete
  8. Replies
    1. setuju KA, rezeki Allah tu dalam macam2 bentuk.. kita ni kena bersyukur sentiasa.

      Delete
  9. wak pon penah menang kete .. X penah citer tapii..,iHHikks

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke wak.. best giler ar.. citer la.. bagi inspirasi kt org.. rupanya wak ni rajin buat contest ye.. cikda ni sebelum ni hanya bw n baca ikut interest cikda je.. suka baca kisah anak2, kisah kucing, kisah masak, cucuk tanam.. rupanya ada lagi yg best jugak la.. -buat duit.. sambil menyelam minum air.. cikda ni kalau ada org yg semangat nk menang apa2 memang semangat jugak nak menyokong.. :)

      Delete
  10. cantik kereta ni.
    tahniah kepada abg yang menang kereta tu.
    rezeki abg kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau keta x cantik pun asal dpat free terus jadi yg tercantik la.. hahaha.. cikda sebelum ni kalau sebut keta continental cuma tau Volkswagen, Mercs, BMW ... alfa romeo ni tak masuk kepala.. tapi bila ikut Paktir gi servis AR tu..baru tau ada byk lagi keta yg hot.. hehehe.. tq PM sudi singgah sini, memang rezeki yg tak disangkalah.. :)

      Delete
  11. betul juga tu, bestkan kalau dapat menang kereta, apa lai kereta idaman, eemm..cikda, samalah kita berangan heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom KY jom.. berangan ..hehhee..asal jgn tumbuh jerawat suda.. akekekeke..

      Delete
  12. pray for cikda...klu monang, jgn lupo den kek 18R13 nie yo...mihmih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin3x.. hehehe mana bole lupo..den dtg nak tuntut botol kicap tupperware sekali..hehhehehe

      Delete
  13. moga² impian cikda jd kenyataan.. aminnn.. klu dpt, sy nk tumpang la eh.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin3x.. tumpang bole test drive pun boleh.. (chewahhh...) hahaha

      Delete
  14. Assalamu'alaikum. Wah, menang kereta besar gedabak macam tu.

    Maintenance tinggi tu. Silap haribulan jual balik,

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam FA,
      mmg tinggi.. tapi Paktir sayang nk jual balik. yg dapat saing dia tu hari ada 2 buah keta ni. yg sorang lagi tu jual balik.

      servis centre hanya ada 2 je tak silap kat mesia ni..satu kat KL satu lagi kat Tganu..

      Delete
  15. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad.

    Terima kasih.
    ~Hijab valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. ok ok.. i follow.. boleh cuci2 mata.. hehehe

      Delete
  16. Replies
    1. salam kak kam, saya suka juga baca blog kak kam.. :)

      Delete
  17. asalam cikda ... salam kenal ... didoakan agar ceria selalur ... suker jugak saya nak kongsi blog saya satu lagi iaitu www.pelaburemasperak.com ... tq tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ajak.. amin3x.. ye jap lagi cikda terjah..

      Delete
  18. Wowwww kereta idaman? Huhuhu JM hanya mampu melihat dr jauh je lah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM tengok dari jauh sebab kaki JM jalan jauh.. hihi..

      Delete
  19. Bertuahnya Abg Cikda tu yek..keta Alfa Romeo tu..Cantiknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la M, cikda sampai skang ni jeles.. hahaha..

      Delete
  20. Tudia..untunglah! bilalah saya nak bertuah macam tu jugak..nak jugak!

    ReplyDelete