Monday, August 19, 2013

macam-macam hal ..

salam semua,

sejak akhir2 ni cikda memang tak bukak langsung blog cikda nih apatah lagi singgah blog kawan2.. sedeh kan.. nasib baik password masih ingat.. hampeh cikda nih..

Apa boleh buat..dah nama pun pekerja bukannya majikan - kena la ko kerja cikda oii.. bukan mengerjakan.. kah..kah..kah..!!

alang-alang dah ada masa sikit yg memang terhad ni, cikda minta ampun dan maaf andai ada tersalah taip yg boleh bikin hati kawan2 pembaca tersentap.. almaklum lah.. jarikan tak bermata, main taip je.. tak nampak muka pembaca macam mana memek mukanya..

macam ini ka...


macam gini ka..



tapi kalau yang macam gini gaya nyer cikda syukur.. sangat-sangat...




hehehe.. cikda percaya korang semua mesti dah biasa dengan wajah2 glamor kat atas tu kan.. cikda ni tergelak2 songsorang bila dapat gambar2 yang dikirim di wassap atau LINE.

Minta maaf zahir batin.. :)

dan seterusnya...

dah nama cikda pun pekerja a.k.a kuli a.k.a buruh (sebab sambut hari buruh), bukannya majikan a.k.a boss a.k.a tokeh .. jadi cikda tak leh le nak komplen bila tiba2 buka emel lepas seronok bercuti sakan balik dari beraya zapp zuuusss..pruutttt... priitttt.. praappp.... berderet emel masuk (eh korang tak choti raya ke nak..???)

tapi dalam banyak2 emel tu, ada satu emel dari boss cikda minta sediakan data yang cikda paling benci bila ada date line.. mintak hari ni nak besok.. phuiii..!!!!

tak pe.. tak pe... kita tengok permainan nya... muhahahahhahaha... (wah dah macam ketawa HAHA pulak dalam Running Man dalam episod Pedang tu..)

okeh.. maka tersebut al kisahnya.. cikda pun gunakan lah sistem demokrasi yang telah dipelajari dalam pelem 3 Abdul... muhahhahaha....cikda kasi keluar lain punya emel.. minta pulak orang2 berkaitan sediakan data macam mana boss cikda mahu.. kasi pulak dateline sama dia orang.... Haah, itu baru demokrasi.....Demokrasi apa???..... Demokrasi terpimpin....

Terpimpin kepala hotak kau!!!

aghh.. tak kira... hotak kau ke hotak aku ke.. suka hari cikda lah... mari kita lihat siapa yang kenaaaaa...!!!! (baca ikut sengau ibrahim pendek chief penyamun tu..)

muhahahhahahahha...!!!!


48 comments:

  1. Memang kecewa tau... balik dari raya kena buat kerja2 tak semenggah...
    kalau tau macam ni...dulu2 belajaq pandai2... boleh jadi bos.... suruh orang buat keje... sekarang jadi kuli... kena kerja la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dulu time belajaq asik tuang kelas.. sibuk berchinta.. ha ambik kau.. adehhh..

      Delete
  2. Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam wardah.. insyaallah.. saya akan singgah dan folllooww...

      Delete
  3. Kena pandai main kung-fu bila buat kerja ye Cikda. Kalau tak alamat asyik muka sendiri aje yg kena sepak-terajang. Alang-alang dah ada idea bermain taichi sesekali praktikkan utk keselamatan diri hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak zakie, saya sebenonya kecewa tgk emel tu.. emel yg sgt general instructionnya. cikda pulak kena pikir apa nak buat. kecewa punya pasal.. keluarlah idea jahat tu.. sekali - sekali..kan....

      Delete
  4. simpan elok2 password tu cikda.hihi
    thanks tau :)

    selamat hari raya
    jgn lupa ye jmput join GA saya pada 20 ogos k.
    nak tgk hadiah sila bc n3 terbaru ye .hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ciksu, banyak sangat password nak ingat. emel rasmi dah le tiap bulan kena tuko..

      selamat hari raya, sedyy dah terlambat nak joint...len kali jgn lupa bgtau lagi tau.. nk menang jugak...

      Delete
  5. Cik da lama betul x online rindu sama kamu ahaksssss
    Klau JM sudah semestinya reaksi no 3 tu thumbs up heeeee
    Selamat hari raya cik da

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM, cikda pun tahan je hati tak dapat bukak blog ni.. apa boleh buat, ada je kekangan. tak dapat nak baca kisah kawan2.

      selamat hari raya JM.. :)

      Delete
  6. sayo rindu awok...eh eh eh...cik da.. selamat hari rayo...deh...
    kirim salam kat bos tuh.. date line. kena sampaikan salam esok....wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hok alohhh... ahhhahaa..
      arini kena siapkan final data.. siapla kau cikda.. memang tak boleh nak lari...

      bos takde arini, outstation.. ckd a bos.. muha muha muhahahahahhaha....

      Delete
  7. Replies
    1. izan.. selamat hari raya, thanks sudi baca kisah merapu cikda nih.. hehehehhe.. yg buruk jadikan sempadan ye...

      Delete
  8. Untung boleh kasi sama rata.. nih kalu kita kena.. sorang jugak la yg kena setelkan.. uhuhk.. sabar jew la.. :)

    selamat hari raya cikda.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya yana..

      yelah kan.. kena bagi sama rasa sama rata.. keh2..

      selamat hari raya n maaf zahir batin

      Delete
  9. Ha..pandaiii. Saya dulu pun tak pandai. Tapi lepas tension2, hubby bagi tips macam tu, baru saya terbuka minda bertaici..hahahahahhaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. calet sikit azie.. hehheheh

      cikda sebenonya letih nak layan emel ni.. makan terpaksa le kongsi keletihan tu dengan mangsa2 yg lain.. muha muha muhahahahahhaa..!! (mak ai.. ganas nya gelak aku..)

      ini bukannya taichi.. ini namanya diktator.. wakakkaka..!!

      Delete
  10. Cikda, memang gitu la bila kita ni kuli kan..dah syok bercuti balik aje keje berlambak..nasib baik la department saya tu saya lah satu2nya staff muslim...senang la nak lulus cuti..hehe..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo best la.. kalau cuti pun org tak perasan.. jgn hang pun sambung cuti suda.. (cikda jeles nih..)

      selamat hari raya norma.. maaf zahir batin.. :)

      Delete
  11. selamat hari raya cikda.. ;)
    moga sihat selalu hendakNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya Ai,
      thanks sebab sudi baca kisah merapu cikda nih..

      p/s: kalau gi rumah makchaq, mai le singgah rumah cikda sekali..

      Delete
  12. hahaha.. lucu pic2 tu, neway selamat hari raya & tq sudi jgk blog KA yer !

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA... meh sini muah kiri muah kanan..

      thanks sudi baca kisah merapu cikda ni..

      moga terus berkekalan ukhwah yg terjalin ni..

      Delete
  13. tahniah....follower ke 250.
    meh bagi alamat ye !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyyy... yeayyyy... hoyeahhh.. hoyehhh...

      kalau serius ni emelnya.. : rafidah262@yahoo.com.my

      (malam ni nk pasang angan2.. dapat hadiah misteri..)

      Delete
  14. Itu namnya smart work...ala kongsi2 kerja apa salahnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... hahahahhah

      memang tak salah..

      calet sikit..

      Delete
  15. cantik juga follower ke 50 di sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. ko memang.. pandai mau hidup..

      tapi tak salahkan.. kita kasi tukar hadiah.. meh sini bagi alamat.. mana tau ada rejeki..

      (ha.. malam ni niedapun boleh start mimpi nak dapat hadiah misteri..) hishhh... org mimpi dia pun nak mimpi jugak.. suka nak enterprem tau...

      Delete
  16. salam cik da..eloklah kita delegate kerja..berat sama dipikul ringan sama dijinjing..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dee..

      hehehe.. cikda kadang2 rasa tak nak sama2nak pikul nak jingjing.. nak duk relax je.. (aci tak?)

      tapi kita kan kuli.. kena la hadap..

      Delete
  17. Salam cikda. Sama la kita kuli gak. Kena la ikut arahan buat itu buat ini. Tu yg x sabar nak benti keja tuh. Tp x tau nk buat apa lak. Nak business x pandai pulak.

    Pc sy pulak buat hal. X leh nak bw n komen. Tensen tul. Ni pun guna kat hp je. Jadi keje plak nak usung note ke hulu ke hilir dan subscribe data pakej.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ana,

      tulah.. dah usia2 mcm kita ni, bercita2 nak berhenti je kan.. abiskan masa kat rumah aka mengabiskan boras..hahhaa.. tapi bila tgk bil tiap2 bulan tu.. terus mati cita2 kita nan morni tu..

      cikda ni pun sama buta kayu bab meniaga.. bab membeli pulak memang pandai.. adehhh la..

      Delete
  18. JR dalam grup "Saya Yang Menurut Perintah", terpaksalah ikut semua perintah bozzz, middle bozz & big bozzz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lakan.. cikda pernah terpikir, saper lah cipta perkataan SYMP tu.. hampeh betul...

      kan best kalau "Saya Yang Keluarkan Perintah" ..

      Delete
  19. Sori off topik:

    Semalam uncle tanya anak uncle... "Apa tu sakit cerry beri..?"

    (jawab)

    Okey, uncle menyesal tanya... kah kah kah!

    Salam aidilfitri okeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. tak pe.. lepas ni dah tau.. simpan.

      thanks uncle :)

      Delete
    2. selamat hari raya cikda.. :-)
      semoga di mudahkan urusan cikda..

      Delete
  20. tergelak saya sorang2 bila tengok gambar memek muka tu...hikhik

    ReplyDelete
  21. salam cikda,

    Mohon tagging utk join giveaway contest ye.

    ReplyDelete
  22. Busy lagi ke CikDa?
    Kakak dtg jenguk sini ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak zakie, saya ada problem nak buat n3 baru.. tak boleh nak taip langsung. buat tajuk n3 je boleh..

      abis takkan kan post tajuk je kot.. huwa...
      nnati saya try bikin kat tpt lain.

      Delete
    2. kenapa jadi mcm tu, cuba tengok takut-takut ada seting yang tak betul.

      Delete
  23. klakar sungguh ngan gambo2 tu...haha

    ReplyDelete
  24. hai cik Da..jenguk blog awk..blogwalking..jemputla ke blog saya dan bertukar2 link
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete